Porttelefon är ett smart och säkert system som passar för såväl bostadshus som kontorsbyggnader och industriområden. Systemet möjliggör en kontrollerad och smidig tillgång till olika slags fastigheter och bidrar till en tryggare boende- och arbetsmiljö.

Genom att installera porttelefoni kan fastighetsägare och -förvaltare säkerställa att endast välkomna besökare får tillträde till byggnaden, vilket minskar risken för att obehöriga tar sig in. Samtidigt är det lätt för boende eller personal att släppa in såväl gäster som kunder och hantverkare.

Självklart kan du kombinera din porttelefon med andra smarta passersystem!

Vi installerar och underhåller din porttelefon

Solna Lås & Säkerhet är din pålitliga partner när det gäller installation och underhåll av porttelefonsystem. Vi tillhandahåller skräddarsydda lösningar som uppfyller dina unika behov, oavsett om du behöver porttelefon till lägenheter eller en omfattande säkerhetslösning för att skydda ditt företag. Installationen av porttelefoni kan också integreras med nya eller befintliga dörr- och säkerhetssystem, vilket förbättrar både säkerheten och tillgängligheten till huset.

Så fungerar porttelefoner

En porttelefon möjliggör att en besökare kan ringa upp och kommunicera med den boende som i sin tur kan släppa in besökaren genom fjärröppning. Idag används ofta mobilnätet som kontaktväg allteftersom de analoga systemen släcks ned. I vissa system kan man också skapa tillfälliga portkoder som den besökande kan använda.

De flesta porttelefonsystem integreras i passersystemet och digitala loggar skapas vilket är en säkerhetsfunktion som skapar trygghet.

Porttelefon med kodlås eller passersystem

Porttelefon i kombination med kodlås eller passersystem är vanligt. Det eliminerar behovet av fysiska nycklar, vilket minskar risken för förlorade eller kopierade nycklar och därmed för obehörigt tillträde. En porttelefon kombinerad med kodlås eller passersystem erbjuder en hög säkerhetsnivå och är särskilt praktisk i byggnader där en stor mängd personer behöver tillträde. Denna lösning minskar risken för obehörigt tillträde och gör det lättare att hantera tillträdesrättigheter, eftersom koder eller brickor enkelt kan ändras eller avaktiveras vid behov.

Porttelefon – öppna med mobil

Ett av de allra vanligaste systemen är idag porttelefon som öppnas med mobil, särskilt för porttelefon till lägenheter. I stället för att koppla porttelefonen till lägenheten fysiskt så kopplas systemet till den boendes privata telefonnummer eller app. Det är inte bara smidigt för personen som väntar besök, som enkelt släpper in eller nekar tillträde med några knapptryck på mobilen – det är även smidigt för dig som fastighetsägare/-förvaltare. Exempelvis är det enkelt för dig att justera telefonnummer när någon ny flyttar in, och du behöver inte bry dig om underhåll av fasta telefoner i varje lägenhet.

Att öppna med mobilen innebär även stor flexibilitet att släppa in exempelvis gäster, paketutdelare eller hantverkare även när personen själv inte är hemma.

Porttelefon till lägenhet eller stora företag – vi
hjälper dig!

Oavsett om du vill installera porttelefon till lägenhet eller behöver ett omfattande system för flera fastigheter så kan vi på Solna Lås & Säkerhet hjälpa dig.

Överväger du att uppgradera eller installera porttelefon? Kontakta Solna Lås & Säkerhet idag för en offert. Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar din fastighet och dina behov. Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss om porttelefoni

    Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.