Säkerhetsdörrar Solna Lås

Säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar

Få ett säkrare och tystare hem med en säkerhetsdörr.

Med en klassad säkerhetsdörr kan du känna dig lugn och trygg både när du är bortrest och när du är hemma. Vi levererar svenska säkerhetsdörrar med svenska lås så att du alltid kan känna dig säker.

Solna Lås & Säkerhet monterar säkerhetsdörrar i Stockholm i dessa områden:

  • Solna
  • Sundbyberg
  • Norra Djurgårdsstaden
  • Gärdet
  • Östermalm
  • Hjorthagen
  • Lidingö
  • Stockholms innerstad

Säkerhetsdörren är en extra trygghet för ditt hem

Med en säkerhetsdörr uppnår man ett väldigt bra inbrottsskydd och försvårar väsentligt för inbrottstjuvar att bryta sig in. Men det är inte bara inbrottsrisken som minskar – med en säkerhetsdörr blir lägenheten också en egen brandcell. Detta eftersom dörren är både brand- och rökgasklassad vilket gör att såväl drag som otrevliga dofter stängs ute. Dessutom är dörren ljudisolerad, vilket betyder att du slipper ljud utifrån och att ljud från din egen lägenheten inte tränger ut i trapphuset. Men en säkerhetsdörr är inte bara stark och säker, den är också snygg.

Vi kan givetvis även hjälpa till med fastighetsboxar och tidningshållare till bra priser.

Säkerhetsdörrar från Daloc

Vi har valt dörrar från Daloc – Skandinaviens ledande tillverkare av säkerhetsdörrar som har tillverkat dörrar i över 80 år. Det gör att du kan känna dig säker på att din nya dörr är testad, klassad och tillverkad enligt de lagar och föreskrifter som finns. Våra dörrmontörer är givetvis certifierade av tillverkaren. Med en säkerhetsdörr från oss ska du känna dig säker i ditt hem.

Vill du byta dörren i din lägenhet eller samtliga dörrar i fastigheten/bostadsrättsföreningen? Vi rekommenderar att du alltid tar in en offert från Solna Lås & Säkerhet.

Säkerhetsdörr Daloc
rullgaller

Rulljalusi eller rullgaller

Till större öppningar som skyltfönster eller portar är ett rullgaller eller ett rulljalusi en klok investering. Ett rullgaller är effektivt mot både inbrott och skadegörelse. I öppet läge är den helt ur vägen, då den hissas upp och förvaras ihoprullad ovanför porten eller fönstret. Nedrullad används kraftiga gejderlås för att säkra inbrottsskyddet. Du får även ett bra skydd mot insyn, väder och vind. Vi erbjuder rullgaller och rulljalusier av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Hör av dig så vi kan diskutera den bästa lösningen för er.

Frågor och svar om din säkerhetsdörr

Om jag bor i en hyresrätt, får jag själv byta till säkerhetsdörr då?

Ja, i regel får du det – om inte installationen kräver ingrepp i vägg eller i själva lägenheten. Men dubbelkolla alltid med din hyresvärd först. Våra dörrar är alltid kompletta med karm, gångjärn, tröskel samt lås och kan som regel monteras i alla typer av väggar.

Hur säker är en säkerhetsdörr?

En vanlig inbrottstjuv har svårt att ta sig igenom en säkerhetsdörr. Säkerhetsdörrar finns i sex olika säkerhetsklasser där RC3 är den vanligaste. Till skillnad mot brandskydd så har inbrottsskydd inga lagkrav utan certifieras av tredje part. Våra säkerhetsdörrar skyddar även mot brand och rökgaser i minst 30 minuter och uppfyller Boverkets alla krav.

Hur lång tid tar det att montera en säkerhetsdörr?

Ett normalt montage tar cirka 3 timmar.

Jag bor i en bostadsrättsförening och vill byta till säkerhetsdörr, hur gör jag då?

Kontrollera med styrelsen om det är föreningen eller du som ansvarar för dörren. Fråga om det finns någon renoveringsplan där dörrarna ändå ska bytas. Många väljer dock att investera i en säkerhetsdörr till sin lägenhet och då måste du tänka på att det brukar finnas regler kring att fasad, dörrar och fönster inte får avvika utseendemässigt alltför mycket. Det är också vanligt att funktioner som brevinkast eller dörrnyckeltub måste finnas med i den nya dörren.

De flesta försäkringsbolag brukar sänka premien om du skaffar säkerhetsdörr, för att risken för inbrottsskador minskar med en säker dörr.

Är en ny säkerhetsdörr ful?

Nej! Från oss kan du beställa från ett brett sortiment av olika ytlaminat, färger och mönster på dörren. Vi hjälper dig gärna med att välja ett utseende och en design som passar väl in i fastigheten som du bor i.

Hur kan jag veta om jag redan har en säkerhetsdörr?

Genom att testa med en magnet, eller genom att knacka på dörren, så känner du oftast direkt om du har en dörr av trä eller stål. En klassad säkerhetsdörr ska ha både karm och dörrblad i stål. Om du öppnar dörren och tittar i bakkant vid gångjärnen så sitter det som regel en skylt där som anger både dörr- och brandklass. Kontakta oss så hjälper vi dig att reda ut vilken typ av dörr du har idag.

Kontakta oss för installation av säkerhetsdörr

    Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.